2009-07-11

Vad kostar en Rolex?

Idag var jag med en kompis för att handla Rolex. Han har funderat länge och besämt sig för att köpa en LV-sub. Nu gäller det bara att få ett så bra pris som möjligt.Listpriset på en 16610LV är just nu 53 700 SEK. Men tro nu inte att klockan kostar så mycket, nej nej. Följande konversation utspelade sig – nästan på pricken identiskt – både hos Rob Engström och Nymans Ur:

Kompisen: Hej, jag har bestämt mig för att köpa den gröna subben, vad är ert bästa pris?
Handlaren: Hrm ja låt oss se här vad vi kan göra... (knappar frenetiskt på en miniräknare) Om du betalar kontant kan vi släppa den för 48 200 kr.
Kompisen: Kontant?
Handlaren: Ja, då slipper vi Visas eller American Express korthanteringsavgift.

Notera att detta är helt utan någon mer avancerad prutning än bara just formuleringen "har bestämt mig för att köpa". Inget tjafs, inget snack och inget krångel.

"Men gråhandlarna är alltid billigare!", invänder vän av ordning. Är de verkligen det? Uret.se tar över 53 000 och Watchonwatch knappt 47 000. Lägg då till den trygghet, upplevd eller faktiskt, som en köp hos en AD innebär och det är knappast något att snacka om.

Värt att tänka på.

3 kommentarer:

 1. Hur gick det sen? Kunde kompisen pruta mer eller köpte han för 48 200?

  SvaraRadera
 2. Uppdatering kommer inom kort!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Håller med helt,det går utmärkt att pruta ned hos Rolex-AD långt under vad nätsajter tar för sina ur.
  Så ett råd till er som står i startgroparna med att införskaffa ett nytt ur,gå in hos en riktig urmakare och få den service som du förtjänar.
  //Fredrik

  SvaraRadera

Ange gärna ett namn när du kommenterar så blir det enklare för alla att hålla reda på vem som tycker vad. Tack!