2009-09-21

Klockstyling: Frank & Rémy


Frank & Rémy är två killar från Göteborg som gemensamt modebloggar på WHOCARESITSONLYFASHION. De är alldeles uppenbart estetiskt begåvade, men med klockkunnandet är det lite si och .

När vi som brukligt en sen kväll spred lite näthat nappade killarna och skrev:
Alright gubbs, ni klagade på vår klocksmak, därför ger vi er i uppgift o ge oss tre tips på klockor som passar vår stil, up for the task?
Klart vi är!

Nu vet vi inte hur kapitalstarka våra modebloggande vänner är, så tipsen delas in i tre kategorier efter ekonomisk satsning. 

Budget (max 10 000 kr): Det är sedan tidigare känt att en av killarna har en Breitling Chrono Colt II, en stabil kvartskronograf på drygt 41 millimeter (om den bärs ironiskt eller ej låter vi vara osagt). Ett roligare val tycker vi är någon schysst automatvariant på den tidlösa månklockan, Speedy Pro.

Omega har genom åren släppt otaliga varianter på det klassiska konceptet och de går utan större bekymmer att finna under tiotusenlappen. Med ETA:s 7750-verk som grund får man en tokstabil och lättservad klocka i en snygg förpackning på 39 millimeter.


Halvsatsning (max 30 000 kr): I den här kategorin bör de flesta män som tar sitt klockintresse på allvar befinna sig. Ett hundraprocentigt – men kanske lite fegt – val är att sikta in sig på klockornas Klocka, Rolex Submariner.

Världens mest klassiska klocka och en vinnare i alla lägen. Vare sig du frågar din tjej, din chef eller din mamma – alla gillar en Sub. Den fungerar lika bra till kostymen på bröllopet som på badsemestern eller vid bardisken. Det enda minuset med den här klockan är det faktum att dess massiva populäritet också har gjort den till piratkopierarnas favorit.Helsatsning (max 100 000 kr): Här går vi all in! En klocka i den här prisklassen ska naturligtvis vara i ädelmetall, vad annars? Vi rekommenderar en IWC Portuguese 3714-15, en underbart vacker klocka, i det här fallet i kronografvariant. 41 millimeter som känns större tack vare den svala designen med minimal glasring och rejält tilltagen urtavla.Så, mission accomplished!

4 kommentarer:

 1. Ja, varför inte? Får jag även föreslå herrarna att titta över Bell&Ross' sortiment? Jag tror att de skulle kunna hitta mycket kul, t.ex. BR02!

  /Daniel

  SvaraRadera
 2. Du har rätt, vi släppa sargen och snegla lite på världen utanför Rolex Professional-serie lite oftare...

  Bell & Ross har nämnts i bloggen tidigare.

  SvaraRadera
 3. Hej Submariner eller DJ II vilken föredrar ni?
  Jag tänker så här Suben är cool men kanske lite för vanlig, DJ II är lite mer klassisk och dessutom helt ny och med sina 41mm också sportig. Kul att höra era åsikter.

  SvaraRadera
 4. Jag föredrar Submarinern. Tycker att Datejusten fått lite konstiga proportioner vid uppskalningen. Åt andra sidan kan jag vara lite onödigt konservativ ibland...

  SvaraRadera

Ange gärna ett namn när du kommenterar så blir det enklare för alla att hålla reda på vem som tycker vad. Tack!