2009-09-18

Nyförvärv: Tudor ref 7966

Idag säljer Tudor klockor helt på egna meriter men dagens nyförvärv kommer från en era då Tudor var lillebror och Rolex storebror.

Tudor-klockorna såldes med Rolex-boett, Rolex-krona, Rolex-glas och Rolex-länk men hade modifierade ETA-verk istället för manufacturekalibrar under huven. Urverken var även vackert dekorerade med Tudor skrivet över rotorn.

Klockan, som är från början av 1960-talet, är 34 mm utan krona, precis som de senaste trenderna från New York förkunnar.

Tavlan – helt utan lysmassa – är otroligt vacker bakom det lätt välvda plexiglaset. Svärdsvisarna harmonierar perfekt med urtavlan och dess ursprungliga Tudor-symbol, rosen. Nu för tiden säljer Tudor sina klockor med en sköld som logga istället.

I köpet ingick inte den vikta Oysterlänk som klockan ursprungligen såldes med, eventuellt kommer en sådan att köpas in separat i framtiden. Annars är tanken att dressa upp hela kombinationen och bära klockan på en ödla eller alligator. Medan överläggningar pågår bärs klockan tillfälligt på natoband.

Dock verkar det inte som om klockan kommer bäras så mycket, då tjejen snabbt var framme och lade vantarna på godbiten.

Säga vad man vill om trender i klockstorlekar, men nog är detta en bra storlek även för en dam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ange gärna ett namn när du kommenterar så blir det enklare för alla att hålla reda på vem som tycker vad. Tack!