2009-10-22

Dröm om bilhandlarklocka

Rolex Day-Date är en skönt glammig modell som enbart erbjuds i ädelmetall. Mest klassisk är den såklart i gulguld, och i hemlighet har jag alltid varit sugen på en. Mycket talar mot ett köp, såklart.

Förrutom det faktum att det då är en Rolex i solitt gulguld (på någon nivå själva definitionen av smaklöshet) har priset alltid varit en avskräckande faktor. Men så hittar jag den här.

En prislapp på under 34 000, vilket makalöst fynd! Visserligen skulle ett köp – i den mån det inte redan skett – direkt få omgivningen att diskutera tvångsvård, men jag kan inte sluta fascineras av klockan. Visst är den härlig!

Såklart kommer det att stanna vid en dröm, tillfällena då en Rolex President är ett trovärdigt alternativ är så försvinnande få.

Samtidigt har jag en bild i huvudet jag inte kan slå bort. Jag ser mig själv gående barfota längs en strand anspråkslöst klädd i upprullade chinos och en lätt urtvättad vit t-shirt. Solen håller på att gå ner och jag funderar på om jag ska ta ett kvällsdopp eller inte. Runt vänsterarmen hänger en löst sittande 1803:a.

En dag, mina vänner, en dag...!

Tidsfördriv säger: köp!

3 kommentarer:

 1. Alltid varit motståndare till guld men köpte en guld/stål och nu väntar en guld! Det är inte frågan om smaklöshet utan mod.

  spencer66

  SvaraRadera
 2. Väl talat!

  Jag behöver nog bara vänja mig.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig läsning,humor(säkert en hel del allvar också!;))på hög nivå!

  SvaraRadera

Ange gärna ett namn när du kommenterar så blir det enklare för alla att hålla reda på vem som tycker vad. Tack!