2009-08-15

Konstaterande

8 kommentarer:

 1. Hm, det var en spännande kurva. Vad baseras den på?

  Är det Bills egen subjektiva respekt för Rolex som en funktion av hur hans klockkunnande ökat? Eller är kurvan en sammanställning av vad två klocknördar (Bill & Bob) anser? Eller baseras kurvan rent av på ett större underlag än så? Berätta hur den intressanta kurvan kommit till!

  Och en sak till. Förklara gärna dippen i mitten av kurvan.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle snarare sätta kurvan nedåt efter mitten.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja påstå att B&B har varit väldigt pricksäckra och har helt rätt för sig!

  SvaraRadera
 4. Då är du förmodligen rolex ägare och har svårt att inse fakta. Rolex ligger långt ner på intresseskalan och är som många andra massproducerade klockor enbart en i mängden.

  Respekt ges av klockentusiaster till tillverkare som driver utvecklingen framåt vare sig det gäller design eller mekanik.

  Att leva på sitt varumärke är en helt annan sak och tilltalar säkert yngre mer osäkra individer.

  SvaraRadera
 5. Johan du är helt ute och turnerar!!!
  Lite snabb fakta om Rolex. Dom var fört med vattentäta boetter först med datum. Vad du menar är det nog ingen så kan lite om klockor som begriper sig på. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 6. Turnerar ? Läs din text innan du skickar in kommentaren så löser det en hel del för oss som tvingas läsa dina inte så väl valda ord...

  Rolex var först med att få PATENT på en vattensäker klocka år 1926/27. Den första vattentäta boetten tog dock Mr Dennison på IWC fram redan 1871. Den massproducerades aldrig. Movado hade också 1912 en armeklocka som var lika vattensäker som oystern.

  Det enda jag kan komma på att Rolex varit först med är väl igentligen bara cronometer certifiering (armbandsur) datum och möjligen gmt funktion.

  Men om vi släpper historiken för en stund, vad har Rolex tagit fram under de senaste 50 åren ? I princip inget ?

  SvaraRadera
 7. Förstår inte vad du menar? Ta fram en hip klocka som är modern i några år tycker inte jag är bra design. Nej det tycker jag Rolex lyckats mycket bra med. Design som håller varje dag år in och år ut. Alltså tidslös design.

  SvaraRadera

Ange gärna ett namn när du kommenterar så blir det enklare för alla att hålla reda på vem som tycker vad. Tack!