2009-12-07

1220 meter?

En Submariner är vattenskyddad till 300 meter. En Bond-Omega likaså.

Samtidigt finns det en massa mer eller mindre obskyra dykklockor som – enligt urtavlan – är vattentäta till både 500 och 1000 meter. Jag vet inte varför, men jag känner alltid skepsis när jag ser extrema djupangivelser på klockor från små tyska tillverkare.

Men de får gärna bevisa mig fel.

5 kommentarer:

 1. Otroligt coolt test av Rolexen som du länkar till. Dock en smula dumdristigt, med tanke på att 1220 "testmeter" inte behöver motsvara 1220 verkliga meter - men coolt att den verkligen funkar. Skulle också tycka det vore kul att se liknande test på de 1000-metersdykarna du nämner. Tveklöst så klarar de ju 1000 meter i trycktesterna, men klarar de det på "riktigt"?

  Dock är jag allra mest intresserad av att se om Bell & Ross 11000-metersklocka håller vad den lovar :D

  Sen att 99% av alla som bär de här klockorna aldrig kommer djupare än 3 meter är en helt annan diskussion...

  SvaraRadera
 2. Anonimo har skickat ner sin Millemetri till 2100 meter, i något de kallar "the Geostar Project". Generellt tror jag att klockorna klarar mer än de har angivit, läs t.ex om den brittiske fd militär-, och nuvarande komersielle dykaren som använt en fake Sub på upprepade dyk under sex månader (?) till drygt 140 meter.

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym @ 14.25! Har du länkar?

  SvaraRadera
 4. Ursäkta min saktfärdighet...

  http://diving-watch.org för britten med Sub-passionen, och http://www.goarticles.com/cgi-bin/showa.cgi?C=1891417 för Anonimo. Finns dessutom mycket mer att läsa på nätet.

  SvaraRadera
 5. Tack, battre sent an aldrig! :-)

  SvaraRadera

Ange gärna ett namn när du kommenterar så blir det enklare för alla att hålla reda på vem som tycker vad. Tack!